twoarabians.blogg.se

2013-01-31
09:33:00

hejsan
hejsan alla
 
länge sedan sist.. 
jag är hemma å är sjuk igen.  segt men vad ska man göra??  ligger hemma å ser på bones är nu inne på 6 säsongen..
vad ska man göra mer än att ligga under den varma filten? nja finns inte så mkt annat att göra.. 
 
En rolig nyhet som inträffade för en vecka sedan är att vi fick ett tillsotttill familjen.. en söt liten Lisa olström kom och hälsa på ;) skulle åkt å hälsat på nu i helgen men eftersom jag är sjuk så vill jag inte smitta lilla Lisa som jag tycker ska vara frisk iallafall första veckan i sitt liv :) men får träffa henne snart ändå :)
 lilla Lisa ♥  
 
Akkas pure italian börjar ta form nu har disken/kassan kommit på plats å kristallkronan  hänger där den ska... provrummet börjar oxå bli klart så nu är de inte mkt kvar :)
 
 
Nä nu ska jag se om jag kan äta lite utan att få ont i magen.. 
 
Ha de bäst
//Malin 

2013-01-27
20:14:09

Igår red Ellinore Abbe igen...
Hej på er! Har varit lite dåligt med uppdateringen på ett tag men nu har jag fått någonting att skriva om. Igår hoppade Ellinore Abbe igen. Gick hur fint som helst. Vi började på 40 cm och stannade på 60 cm då han blev lite osäker sen sist, han blev typ jagad av bommen och förra gången och blev lite skraj hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det bra!!
//Klara
 
 
 

2013-01-19
19:13:17

utställning igen
hejsan =) 
 
Lite dålig uppdatering här ja :p förlåt för de ;)
 
Tja vad har hänt fredags kom min bästaste hovis å skodde horrie med guld skosingar ;) tack än en gång kerstin =)
Så hände inte så mycket där =p
 
idag tränade vi lite mera uppställning men har inte den blekaste vad eller hur tusan jag ska få min häst att fatta!! Någon som har en ide på hurjag ska kunna lära honom de?? eller om ni kan komma hit å lära mig att lära honom innan jag flippar helt vore bra.. 
 
Snälla!?
 
jaja han har lekt lite arab idag i alla fall å springa av sig utan att bli riden =p 
 
Men i morgon blir det jobba av och det ska svettas från bägge håll ;) 
i morgon kommer det bilder från idag med ;)
 
ha de bäst
//Malin

2013-01-17
05:30:24

Före..
Hejsan
 
Tänkte ni kunde få se lite före bilder på lokalen som nu är så fin :D
 
Så här såg de ut när vi började med att rensa och riva :D
 
 Haha jag med brandyxan =)   så här såg lagret ut innan jag var klar med det ;)     När jag rivit golvet därav alla plankor :)
 
 
 
  bry er inte om Sandra man ser rummet runt om henne från röjar dagen =)        och såhär såg det ut när vi vart klara med rivning och röjning =)
 
Efter den sista bilden påbörjades utgrävningen av golvet det blev en hel del skottkärror innan det vart klart och Angela var så duktig och envis så utgrävingen tog 2 dagar.
sedan var det drenering och uppbyggnad som stod på schemat =)
 
Ja och hur resultet blir det ser ni ju :D
 
ha de bäst
//Malin

2013-01-16
20:40:00

Uppdatering AKKA`s
Hejsan
 
Här kommer lite mer uppdatering om AKKA`s Pure Italian :)
 
Blir Lite bilder här med bara klicka på dem så får ni större bilder :)
 
 
 UTSIDA           MYSHÖRNA
 
 
    ENTRÈN     HYLLA VID DEN BLIVADE KASSAN
 
   MYSHÖRNANS BORD =)
 
   DETALIJER SOM KOMMER UPP SNART  =)    HYLLA Å KLÄD HÄNGARE =)
 
  FIN HYLLA         PARKERING    ANGELAS FINA BLOMSTEGE  =)
 
 
Det går med stormsteg frammåt och snart är det möblerat oxå ;) Och förhoppningsvis så kommer snart leveransen oxå..
Men Angela och Tony håller schemat fint och det ser verklingen superfint ut =)
 
Ha de bäst så kommer mer uppdatering i helgen
//Malin
 

2013-01-16
13:02:50

Söndagens ridtur...
Halloj!! Jag får ursäkta för dålig uppdatering men jag har varit sjuk och därför inget att skriva om. Men i söndags blev det äntligen stallet igen efter en hel vecka hemma i sängen... Jag och Abbe tog en kort trav och galopp tur ner mot Sundalen och eftersom han inte hade gått på en vecka var han rädd för allting, t.o.m diken. Haha, provade iaf det nya bettet, jaktkandaret och det satt perfekt på honom. Så nu har jag äntligen hittat två bett som han trivs med. Ett bett jag använder i dressyr och ett i hoppning och när jag rider ut för motionsträning...
 
Ha det gött!!
//Klara

2013-01-16
07:37:00

AKKA's Pure Italian
hejsan
 
här kommer en snabb uppdatering med bilder om akka's pure italian ;) 
 
 
det kommer mer bilder i eftermiddag :) 
 
ha de bäst
//Malin

2013-01-14
20:23:00

Horrie
Hejsan
 
Idag blev de inte jätte mkt gjort med horrie Alex var här uppe idag som har lektioner varje måndag med mig idag var det teori som start på terminen och Alex fick testa på lite förtroende övningar.
Så när lektionen var slut satt vi bättre och hade bättre balans och framför allt litade vi med på mig :D
 
Så härligt kämpat Alex
 
Sådär detta var allt idag :D
 
Ha de bäst
//Malin
 

2013-01-14
05:37:00

AKKA's Pure Italian
Hejsan här kommer lite bilder från byggandet på våran märkes affär :) och andra bilder så klart  ;)
 
 
 
 
detta är lite screen shoots på lite pressentations bilder ;) bilder på affären kommer i eftermiddag ;)
 
 
ha de bäst
// Malin
 
 
 

 
 

2013-01-14
05:27:41

lång lugn tur
Hejsan
 
hur är det med er alla? här har jag fortfarande lite ont i halsen men det funkar min röst är tillbaka igen :) 
 
Ja igår hade vi en riktigt trevlig lång tur vi höll oss mest tiöl skritt men de blev även lite trav, de skötte sig jättebra men det vart svin kallt å fötterna förfrös en aning på mig.. vi red från kinnahult till rydal och sedan till kinna å så vidare till kinnahult ;) denna tur tog oss ca 5 timmar.. tror jag :$ 
 
horrie gick fint på tyglen å jobba fint under sig i skritten i alla fall ;) 
 
Å nu uppe på gården har vi ett protjekt att renovera stallbygnadens ena del till affär och dettagår steg försteg frammåt. Och just nu håller de på att måla väggarna ;) Det börjar bli riktigt fint där och AKKA'S Pure Italian kan snart öppnas :) Så från och med nu blir det lite reklam här ;D
 
ha de bäst
//Malin 

2013-01-12
12:36:01

show
hejsan alla :)
 
Igår  var en låång seg dag :p jobbet var segt och det snöa.. sen hem å sen till hästen.. det blev en ute ritt igår med sanna å divan. de var kul att ha sällskap ute å idsg blir de ännu en ute ritt plus lite shopping ;) just nu sitter jag å väntar på maten å ser på bones ja förutom att jag väntar på att sandra ska bli klar alltså ;) 
Just de äntligen h
är mitt nya show halter klart av linda fallqvist å ska bli spännande att sätta ihop det med min kedja ;)  fint fint va?
 
ha de bäst 
//Malin

2013-01-11
05:37:53

Inte mer snö..
Hejsan =)
 
Nu äntligen börjar förskylningen släppa men den fårgärna försvinna fortare :p På måndag börjar mina lektionermed alex å horrie igen de kommer bli lite teori och lite koll på hur långt vi har kommit å hur många namn vi kan ;) 
 
Igår  red jag igen och vi arbetatde i  skritten han gick i fin form å vi gjorde volter, snett igenom, skänkelvikning och   halter. vi jobba en stund bara då han fortfarande är under igångsättning ;)
Men han var så duktig min lille prinz :)
 
Åå jag blev så besviken igår.. jag har beställt hem ett par byxor från halens å igår fick jag en lapp som sa att jag fick hämta ut dem. När jag hämtat ut dem öppnar jag paketet och ett par jeans låg i det men inte det par jag beställt.. det var ju inge skoj alls så jag satte mig neroch skrev ett långt brev till halens och packade sedan ihop byxorna igen och idag ska jag skicka tillbaka dem..men gud så irriterad man kan bli på en sån småsak.. 
 
jaja.. nu ska jag försöka att inte klaga så mkt  ;) 
nu ska kläderna åka på sem är de dags för jobbet ;) någon som kan se till att de inte kommer mera snö nu? jag vill inte jobba i helgen jag vill sova ;)
 
ha de bäst
//Malin

2013-01-09
21:07:37

Regn
Hejsan alla =)
 
Idag var det massor att göra på jobbet men en god nyhet är att idag skrev jag och cecilia skrev på våra fasta avtal på hsb :) Så nu blir de inte av med oss på måååånga år ;) hihi.. nä skämt åtsido det var riktigt kul att äntligen få  skriva på det :)
 
ja idag blev det ingen ridning då det regnar massor ute :p de hade regnat igenom hans täcken inget skoj alls :p 
men fick mina glasögon idag med :) rolig dag även fast de regnar ;) 
 
hoppas på att få sitta på ryggen på en piggelin polle i morgon och att det e uppehåll ute ;)
 
ha de bäst
//Malin

2013-01-09
05:32:21

Igång ridning :)
Hejsan =)
 
Igår red jag för första gången på en månad då min lille bebis har vilat och jag å Angela med mr BMW skrittade ute en sväng och man kan ju säga såhär.. horrie har inte tappat nåra muskler alls han har hållt igång helt själv i hagen ;) Jag red även Delight igår i paddocken och för att vi inte kommit överrens så kom vi riktigt övverens igår hon löddra från munnen och gick i fin dressyrform. Vi gjorde igentligen inte så mkt höll oss mest till innåtställd och lågform på volt men hon vart riktigt glad för att  jobba =)
 
Jag har äntligen fått tag på min hostmedicin och det enda som krävdes ifrån mig var attjag besökte tre apotek.. Jag stod alltså i kö och det var smockat med folk påvarje apotek så kul var de inte.. Tycker det är riktigt dålig stil att man ska behöva gå in på tre olika apotek för att få sin medicin.. jaja men för en gång skull så sov jag hyfsat inatt då jag inte hostat ihjäl mig.. Så i morses när klockan ringde ville jag absolut inte gå upp ;) 
 
Idag ska jag rida lite igen testa lite i paddock osv. inte för hårt eftersom han har vilat men ut en sväng å sedan lite lätt i paddocken =)
Nu är det dags att klä på sig å dra sig till jobbet så man kommer hem snart ;) 
 
Ha de bäst 
//Malin
 
 

2013-01-08
14:23:04

Hoppning med Abbe i ridhuset...
Igår fick min bästa vän Ellinore hoppa Abbe i ridhuset. Då hade han som högst hoppat 40 cm. Men eftersom jag är hopprädd vågar jag inte riktigt mana på honom vid hoppning och därför går det inte högre. Men igår fick han först hoppa 40 cm och då vägrade han först två gånger. Sen var Ellinore lite mer bestämd på honom och då flög han över som ingenting. Jag höjde till 60 cm och då rev han för han kom lite fel. Sen 50 cm det klippte han som ingeting, 60 cm & 70 cm som klippte han också som ingenting och sen trodde jag att jag höjde till 80 cm men det blev visst 85 cm så han seglade över 85 cm i en väldig fart första gången och andra gången slog han i. Vilken duktig t3,5 åring han är, min fina Ambres. Lägger upp film på andra gången han hoppar 85 cm med Ellinore. Ignorera min röst. Dessa klickningar och smackningar sitter kvar från när jag red Brandon, en ful ovana jag har lagt mig till med. Jag får jobba med det. :)
 
 
 
Ha det bra!!
//Klara
 
 
 
 

2013-01-06
17:56:04

Hoppträning för Robin Ingvarsson
 
 
Jag sorterade lite bilder från datorn åå hittade lite klipp från träningen med Robin ingvarsson i Borås åå Jag hade glömt av den träningen så nu har jag gjort en film och man kan ju säga såhär..
Jag skötte mig inte jättebra men hoppningen innan denna var ju i strängnäs där jag krascha in i en oxer å både jag å hästen blev osäkra.. Ja okey det var mest jag :p
Så ialla fall Jag kippte ihop en film å tog med alla mina misstag så alla kan lära sig ;) Ja just de ja, jag ramla av oxå mitt fel där med men kolla på filmen vet ja å kommentera gärna ;)
 
 
 
Ha de bäst :)
//Malin

2013-01-06
11:54:27

segt
Hejsan
 
Hoppas ni har det bättre än mig, inte så svårt men ändå.. Idag har jag ont i hals å lungor måste fått de av all hosta.
Men men här ska inte klagas :p igår hade jag en härlig kväll med fia :) vi var ju på bio och jag hjälpte henne lite innan bion med hennes hår.. Hon blev så fin så ;)
i dag blir det bara en snabbis upp till stallet för att mocka å göra fint hos horrie sen är de bara till att lägga sig under täcket å knarka ipren så jag blir frisk tills morgon.
 
 hoppas på att snart kunna rida igen så hoppas på att bli frisk snart.. 
 
jaja ha de bäst
//Malin


2013-01-05
23:26:04

Dagens Ridtur...
Idag red jag ut Abbe ner mot Sundalen. Skitkul var det. Haha, det var någon gubbe med en lös hund som han inte hade särskilt bra koll på så jag och Abbe fick typ "valla" tillbaka hunden till gubben haha. ;)
 
Ha det bra!
//Klara
 
 

2013-01-05
16:55:44

storstäd
hejsan 
idag har jag piggnat till lite å känner mig lite friskare... så vid 10 idag körde jag upp till stallet och började storstäda där uppe :) Jag började med att kratta stallplanen ren från hö och spån :) Blev rent och fint tycker jag :) 
Efter det blev det att mocka tre boxar och göra hö och kraftfoder till dem och ge dem lite vatten.. :)  Sedan kom jag hem och nu ligger jag å slöar under täcket och ser på NCIS :) Sedan är det bara till att dusha och göra mig iordning  för ikväll å en dejt med fia ;) blir bio vi ska se breaking dawn part 2 som jag får se igen :) 
 
 sitter även med lite redigering av bilder :) 
 
 
det är bara lite tester men tyckte att de blev rätt bra ändå det är jag å horrie på första bilden sen är de fia å charlie och de andra två är självklart abbe klaras söta arab :)
 
nä nu ska jag försöka hitta lite kläder att ha på mig ikväll :)
ha de bäst 
//Malin

2013-01-04
16:24:33

utställning
Hej
 
jag har precis börjat träna horrie i utställning.. inga problem med att brusa upp honom men svårt med själva uppställningen. att få den snygga uppställningen på kommando är lite klurit.  detta är den absolut första uppställningen.. vad tycker ni?

 
 
klippningen är inte jättebra på honom då det bara är andra gången jag klipper med maskin men men ;)
 
ha de gött
//Malin
 
 

2013-01-04
13:15:00

Horizont ox
 
                                                                                              Min häst:
 
Namn: Horizont ox
Född: 2007
Far: Mirroh
Mor: Famous
Ägare: Jag, Malin Langton
 
 
 
Jag köpte Horizont hösten år 2009 då han var två år så nu har jag ägt honom i hela 4 år. Han blev inriden vid 3 års åldern och jag har själv vidare utbildat honom med hjälp av Kompisar och världens bästa tränare. Vi har haft både mot och med gångar vilket är vanligt i häst världen ;)
Vi har träffat många nya vänner och vart med om massa spännande saker.
Vi tränar hoppning, derssyr och terräng vi har tävlat i låg klass i terräng och upp till 80 i clear round i hoppning detta året hoppas vi på att kunna komma igång med distans och dressyr i lägre klasser. Vi hoppas även på att få komma igång på lokal nivå med hoppningen.
Vi kör även på NH träning och jag rider ibland med bara lydnad och en halsring till hjälp Horizont är även trick tränad så ni kommer nog få se lite galna saker här ;)
 
  Detta är Horries mamma Famous.
 
och denna snygginen är hans far Mirroh
 
 
 
 
 
 
 
 
//Malin

2013-01-04
13:02:00

MZ Ambres ox
 
Valack f. 2009
 
e. Abaris - El Amin/Psytadel by Padrons Psyche
u. El misriya - Shahin/Salaa El Dine by Ansata Halim Shah
 
 
 
Detta är Abbes far Abaris.
 
 
 
Detta är Abbes mor El misriya.
 
 
 
MZ Ambres "Abbe", köpte jag i juni 2011. En två årig liten hingst med mycket egen vilja om jag får säga det så. I början var han ganska besvärlig, han såg det verkligen som en dominanshandling när man bad honom att backa och nöp alltid till än i armen när man försökte backa honom. Men efter ett tag lärde han sig att det inte var någon dominanshandling från min sida utan att när jag bad honom att backa var det helt enkelt nödvändigt att backa. Han mognade till sig ganska snabbt under våren 2012 och det dröjde inte länge innan jag kunde börja sitta på hnom lite försiktigt. Nu, efter ca ett år, är han inriden i alla gångarter och håller precis på att lära sig skillnaden mellan höger och vänster galopp och oftast fattar han rätt. Jag håller också på att utbilda honom i show och han börjar bli riktigt duktig. Mitt mål för ett år framöver är att jag ska kunna visa honom i några små utställningar och hoppas på en fin poäng. Möjligtvis sportcupen till sommaren. Mitt största mål med honom är att kunna ta både honom och mig själv till den högre skolan i dressyr och hoppas kunna få komma ned till Bent Branderup i Danmark för att senare kunna fullfölja min högsta önskan om att få komma ned som praktikant till Philippe Karl i Frankrike...
 
Ha det bra!
//Klara
 
 

2013-01-04
11:23:00

Välkommen till vår nya blogg!
Hej och välkommna till våran nya blogg.
 
Mitt Namn är Malin på 23 år  och jag och min kompis Klara på 13 år vi har båda ett arabiska fullblod :) hoppas ni kommer gilla att följa oss i vår utveckling  
Detta är Horrie ägare Malin
 och detta är Abbe ägare Klara
 
Hoppas nu att ni är nyfikna och glöm inte att läsa om våra hästar under menyn Våra hästar.
 
//Malin