twoarabians.blogg.se

2013-08-22
13:44:00

Ang. Djurplågeri!
Hejsan alla =)
 
Jag har blivigt ombedd att berätta min historia med H och hur vår resa vart med allt vi kämpat med.
 
som de flesta vet så har jag ägt H i lite mer än 3 år nu och allt har har gått väldigt fort när han var tre red jag in honom och samma år han fyllde 4 så var vi på vår första clear round så allt har gått väldigt fort.
 
Vi har som alla ryttare å häst haft våra uppgångar och nergångar å i bland har vi det bara gått som en enda stor bergochdalbana.
 
Det som har vart det svåraste med H är hans vikt och jag har länge försökt hitta ett foder som passa herrn men det har inte vart den lättaste resan och under denna gång har jag fått många förfrågningar om varför han är så smal men óxå anmälningar för djurplågeri utav dem som inte frågat vad som vart felet och inte har pratat med mig..
 
Jag är väldigt öppen människa i ren almänhet så mig är det bara till att fråga så får man svaret och kommer du med tips som kan hjälpa tar jag alltid emot de.. Men ( som Tony Irving alltid säger) så avskyr jag människor som tror att de har rätt när de igentligen inte vet ett smack om varken ras ålder eller rent allmänt.
 
Som ni alla förstår så har jag blivit anmäld för djurplågeri såpass många gånger att de till och med har kommit ut till mig och kollat min häst när jag varit där på plats.
det som stod i anmälan var :
 
* För mager får ingen mat.
* Livlös
* och att jag slagit honom
 
Det ni ska veta om mig å min häst så är det så att min häst aldrig skulle kommit fram till mig ifall jag slog honom visst voi kan kivas ibland säg mig vem som inte är oense med sin häst iblan då och då? Alla som rider vet att det oftast ser värre ut än vad det är men min polle skulle aldrig komma fram till mig om jag slog honom.
 
Nä nu tillbaka till dem som kom ut.
De fråga mig om jag kunde släppa honom i paddcken utan täcke så där släppte jag honom och han studsa runt som en galning och kom sedan fram till mig och frusta av glädje. de fråga hur gammal han var och vilken ras vad han får i foder och hur många gånger jag flyttat osv.
 
Men till kärnan i detta.
 
Araber är inga tjockisar vissa är svåra att hålla i vikt och när de är unga är det ännu värre.
De är världens härligaste ras.
Å de idioter som anmält mig borde läsa på lite mera! om inte kan man fråga personen som äger hästen vad som är galet å skita i att anmäla för den anmärkningen kommer alltid att finnas där så tack era puckon.
 
hoppas att detta reder ut lite i vårt liv som häst ägare för vi har det inte alltid så lätt :)
 
Ha de bäst
//M